Ultimul RPG jucat/terminat

Started by Ktav, November 13, 2005, 03:30:48 PM

Previous topic - Next topic

himself

allah

The Elder Scrolls 4: Oblivion----9,3/10    
Superb dar nu perfect.
Nerevar Moon-an-Star
----------Old name: Dan--------

Romanian_Dude2005

Arx Fatalis - 7.5 (era cam fustrant in unele locuri, chiar foarte fustrant)
Oblivion - 6 (mare dezamagire)
TESA: Redguard - 9 (desi e mai mult adventure)
Fallout 1 - 9.5 (mai faina povestea decat al doilea)

Acum m-am apucat de M&M7, poate cineva sa-mi dea niste tips despre cum sa-l joc, am niste dificultate sa-mi tin echipa in viata (la nivelul 1)
Hiroshima - 1945

Cernobyl - 1986

WTC New York - 2001

Oblivion - 2006

RedDevil

Oblivion - 7
Nu l-am terminat, dar am pierdut salvarile si nu cred ca sunt dispusa sa-l incep din nou, doar daca ma pasioneaza cariera de asasin :kill:.

Despre M&M7...pot sa-ti sfaturi despre orice...in topicul aferent.

Bogy

QuoteArx Fatalis - 7.5 (era cam fustrant in unele locuri, chiar foarte fustrant)
Oblivion - 6 (mare dezamagire)
TESA: Redguard - 9 (desi e mai mult adventure)
Fallout 1 - 9.5 (mai faina povestea decat al doilea)

Acum m-am apucat de M&M7, poate cineva sa-mi dea niste tips despre cum sa-l joc, am niste dificultate sa-mi tin echipa in viata (la nivelul 1)
Sfat: Cand intrii in lupta apasa ENTER. ;) Asta e un sfat gratis si nu vei muri (cel putin vei avea timp sa dai o lovitura si sa vezi cine te omoara).

PS: Ca o paranteza la apsatul tastei ENTER am avut un coleg in liceu pe care l-am convertit la Baldur's Gate. Ajunsese la Melissan cand am fost la el cu treaba si am vrut sa ma bat cu Melissan cu party-ul lui sa vad cum merge treaba. Cand a inceput batalia am dat SPACE (pause) si el a ramas masca, cica ce am facut de s-au oprit. 0_o 0_o Dupa care am aflat ca a ajuns in punctul ala fara PAUSE.....la BG2...0_o. Si era pentru prima oara cand il juca, sau juca vre-un RPG. Oricum...e o paranteza mai mare OFF-TOPIC :D
Bogy the Great Druid

Redrake

Mie mi-a luat 10 minute de IWD ca sa descopar atotputernica optiune Pauza. Din pacate, am terminat jocul de vreo 3 ori inainte sa realizez ca pot apasa pauza si din tasta Space. :D
Nu mai zic ca l-am jucat pe BG2 fara keyboard acum 2 ani cand am iesit din spital (nu puteam folosi bratul stang, doar din mouse). :D  

Nea Paulica

Hehe you're a real hero ...
Ultimul joc in masa a fost Morrowind .. Si mai recent am rejucat Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark.

DaProfessor

Acum joc G2:NotR....cap 2, lvl 13, magician of fire :D
Nu ii dau nota astept sa il termin

Eleazar

G2 NOTR-CHAPTER 2 LVL 14 Militia-ring of water....e bun
astept sa il termin dak ma las de WOW :D

allah

Bai oameni aici spuneti ultimul RPG terminat. Pentru ce jucati acum aveti un topic separat.  :hmm:  
Nerevar Moon-an-Star
----------Old name: Dan--------

Casper

QuoteMie mi-a luat 10 minute de IWD ca sa descopar atotputernica optiune Pauza. Din pacate, am terminat jocul de vreo 3 ori inainte sa realizez ca pot apasa pauza si din tasta Space. :D
Nu mai zic ca l-am jucat pe BG2 fara keyboard acum 2 ani cand am iesit din spital (nu puteam folosi bratul stang, doar din mouse). :D
Esti super tare.  :good:
Nu pot sa cred. Dar tu dupa ce instalezi jocul nu iti personalizezi tastele?

Ca sa nu fiu total off-topic: Ultimul RPG terminat este SW: Kotor 2.
Acum joc Morrowind. As fi putut sa termin si Morrowind dar nu vreau, prea fascinata lumea asta si mi-e teama ca daca incep Oblivion n-o sa mai vreau sa continui Morrowind.  
Best regards!

RedDevil

Nu fi atat de sigur. Lumea din Morrowind e intr-adevar fascinanta. Lumea din Oblivion e eye candy...si-atat.

Redrake

Am terminat un BG1 no-reload cu un paladin (nu mai terminasem cu un paladin pana acum). Avand in vedere ca era no-reload, o seama de NPC-uri au murit fie chunked, fie inainte de a avea bani suficienti pentru a-i invia. Printre altii, Khalid, Jaheira, Alora, Minsc sau Viconia. Party-ul final era Shar-Teel, Yeslick, Immy, Dyna, Eldoth (momeala care a murit pentru a-l atrage pe Sarevok in skull traps). :D  

Casper

Cum naiba ai reusit sa omori atatia si ai ramas si fara bani?
Eu niciodata nu am ramas fara bani in BG.
Best regards!

Redrake

QuoteCum naiba ai reusit sa omori atatia si ai ramas si fara bani?
Eu niciodata nu am ramas fara bani in BG.
Au murit inainte de a avea destui bani pentru a-i invia. L-am jucat pe very hard.
Iar unii au fost chunked (distrusi complet, fara posibilitatea de a-i invia)

DaProfessor

QuoteUite cum o sa facem: ficare posteaza ultimul RPG jucat si ii da si o nota. Daca nu a terminat respectivul joc sa spuna si pana unde a ajuns.

.....deci NU era neaparat vorba de ultimul joc terminat...putem sa zicem si ce jucam acum :idiot
.....deci NU era neaparat vorba de ultimul joc terminat...putem sa zicem si ce jucam acum  :idiot:  

RedDevil

Si cum am uitat sa trec eu aici Planescape: Torment :idiot:

La nota...cam problematic. Lastory, feeling, atmosfera, originalitate are indiscutabil 10. Grafica...nu conteaza atat de mult. Gameplay-ul e putin cam limitat. Poate ca gameplay-ul l-a impiedicat de la a fi un RPG perfect. Per total, cred ca 9.5.

Divizor

QuoteGameplay-ul e putin cam limitat. Poate ca gameplay-ul l-a impiedicat de la a fi un RPG perfect. Per total, cred ca 9.5.
Uite aici o afirmatie asupra careia se pot umple cateva zeci de pagini. Gamplay-ul nu are o definitie exacta si este constituit dintr-o multime de factori si cred ca fiecare are o proprie definitie. Se poate dezbate mult pe tema asta. Gameplay-ul din Torment poate fi considerat 'limitat' doar daca il raportezi la anul 2006. Depinde ce intelegi tu prin gameplay. Nivelul Gamplay-ului poate fi crescut de o poveste si situatii noi, iesite din comun, nivelul interactiunii dintre personaje, posibilitatea de a rezolva in mai multe moduri o problema (mai ales la nivelul dialogurilor) si multe altele. Eu zic ca Torment-ul exceleaza la multe din cele enumerate si daca ne uitam la ce data a aparut (sfarsitul lui 1999) cu siguranta ca nu are un gameplay 'limitat'. Dar tot ce tine de gamplay este foarte subiectiv si cum am mai spus pe tema asta se poate face un 'debate' de zile mari.

Cat despre ultimul RPG terminat...Recent am terminat BG2SoA pe very hard (fara ToB instalat) cu un Undead Hunter fara vreun cleric sau thief in party (nici macar Immy sau Nalia) pe 'iron man' adica cu un singur roll. Se pare ca zeii au vrut sa am parte de ceva distractie si am obtinut la roll 14STR 9DEX(ouch!) 15CON 17INT :idiot: 14WIS si 17CHA. Am dat ceva load-uri pt ca am murit de cateva ori la inceput. Cine e cam plictisit de BG le recomand sa joace cu caractere cu un singur roll - ar trebui sa fie destul de interesant.

Nota 10 (SoA este jocul meu de suflet)
Better to die on your feet than live on your knees

Ktav

QuoteGenerally, the term "gameplay" in video game terminology is used to describe the overall experience of playing the game excluding the factors of graphics, sound, and the storyline.
cam asta inteleg eu prin gameplay :)

ontopic: ultimu RPG jucat e Oblivion (nota 8, in special pt emularea naturii), nu am apucat sa il termin pt ca nu am timp, nu am mai terminat un RPG de 6 luni :(( ... off
"I see a thousand graveyard planets and an eternity of hate and hunger."

RedDevil

@Divizor
Din punctul asta de vedere ai dreptate. Dar in gmeplay intra si obiectele din joc, posibilitatile de dezvoltare a caracterului tau si celor din party, sistemul de lupta, etc. Si exista suficiente lipsuri aici: personajul principal nu poate purta armura, level-up-ul nu-ti ofera prea multa libertate de alegere, ai doar trei clase, iar multiclassing-ul nu-ti ofera prea multe avantaje. Sistemul de magii e cam greoi (pentru ca poti da spell-ul doar o data pe zi si nu ai prea multe spell-uri). Lupta e, de asemenea, cam greoaie si mai pot fi gasite neajunsuri...