Main Menu

Boardgames

Started by Ktav, February 04, 2009, 10:20:44 AM

Previous topic - Next topic

Ktav

Jucati asa ceva? (jocuri gen Dacii si Romanii, Monopoly, Scrabble, etc., dar ceva mai complexe)

Eu am cumparat de curand 2 jocuri: Agricola si Carcassonne.
Evident am mai jucat Monopoly, Privatizare, Scrabble.
"I see a thousand graveyard planets and an eternity of hate and hunger."

Bogy

Io am mai jucat cu colegii Risc, Settlers of Cathan. Nu cred ca Magic the Gathering intra la Boardgames.
Si bineinteles Monopoly si Scrabble care cred ca toti l-au jucat.
Bogy the Great Druid

Redrake

Da, jucam si eu cand eram mic, Dacii si Romanii, Monopoly, Scrabble si "Nu te supara frate" (stupid game). ;D

Red

Monopoly, Dacii si Romani, Sus si Jos :D.
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Muad'Dib

Hegemon

Daca nu prea ati jucat boardgamuri v-as recomanda 3: Munchkin o parodie foarte haioasa dupa D&D(duh!! :P) ce se poate juca in 3-6 jucatori, are numai 2 pagini de reguli si ale caror carti le-ati putea trage la imprimanta ca sa va jucati, Citadel care parca se gaseste si pe la noi prin diferite magazine, tot un joc de societate foarte misto si simplu(iarasi pe care l-ati putea trage la imprimanta ca sa-l jucati) si Settlers of catan daca reusiti sa faceti rost de el.

Daemian

Shadows Over Camelot - un joc bestial! Se joaca in maxim 7 jucatori (si cu cat joaca mai multi e cu atat mai fun) si e deosebit de antrenant si chiar challenging. Tocmai am primit confirmarea ca mi-a venit extensia la el: Merlin's Company care cica face jocul muuult mai greu (asta avand in vedere ca daca nu se joaca atent de catre toti jucatorii poti sa pierzi foarte lejer). :D Prima data cand am citit despre el si am vazut ca e un joc cooperativ am zis ca n-are cum sa fie asa de dificil cum se zice, dar... m-am inselat. A, si daca se joaca cu tradator, dificultatea se dubleaza (daca tradatorul joaca bine). :D

P.S. : extensia mai baga un jucator (deci maxim 8) si se poate juca du 2 tradatori acum :D
P.P.S. : RECOMAND!!! :D
P.P.S. 2 : Dupa ce "foiesc" bine si extensia intentionez sa-mi iau Runebound

@Hegemon
De unde ai luat Munchkin ca la noi am vazut ca nu se gaseste?
There is no such thing as innocence... only degrees of guilt

Orkish

risc 2064 park era(o varianta de risc mult mai tare,care iti permitea accesul la o a 2 a harta daca detineai un fel de...i don't know...spaceshuttle station(ceva in genu oricum).
De eternele Monopoly si Scrabble nici nu mai spun.
Interesanta ideea jocului Shadows Over Camelot.
Some more details ati putea da?
Some races are good and some are bad,but none are as good as the half-elf's.CIUDA!!!

Orkish

Apropo,as dori sa aflu o parere in vederea Starcraft Board Game.
Am vazut cateva rewieuri dar as vrea sa aud o parere vie inainte de a decide daca il voi cumpara sau nu!
Some races are good and some are bad,but none are as good as the half-elf's.CIUDA!!!

Hegemon

@Daemian
nu l-am vazut de cumparat decat pe net, eu unul am tras la imprimanta toate cartile si m-am jucat in 3-4 oameni:P

Cat despre Starcraft Boardgame mie personal mi s-a parut o aberatie, in afara de faptul ca va dura in jur de 6-8 ore un simplu joc daca nu se cunosc la perfectie regulile, regulile insele sunt foarte stufoase intr-un mod absurd, parca doar pentru a le face complicate. De-abea a 3 oara cand l-am jucat cand stiam toti de la masa regulile a durat numai 5 ore un simplu joc in 3 oameni, eu jurand ca nu o sa-l mai joc vreodata:P Majoritatea persoanelor cu care l-am jucat au avut o parere proasta despre el cu cateva exceptii. Eu unul as zice sa nu-ti bati capul cu el prea mult doar din cauza brand-ului si sa joci altele mai interesante.

Apropo al joc pe care l-am jucat de curand ce a ajuns rapid in topurile mele: Agricola

Orkish

Pentru cei interesati in continuare de board game-uri si care ar dori sa le cumpere,va ofer linkul catre cel mai mare distribuitor de board games din romania(din cate stiu eu).

http://www.redgoblin.ro/shop/

Enjoy.

Bogy

Bogy the Great Druid

Daemian

@Orkish
Si eu am auzit ca Starcraft (ca de altfel si Warcraft) ca boardgame e cam varza. Asa cum a zis si Hegemon, am inteles ca dureaza foarte mult; in plus, cica devine destul de plictisitor dupa cateva jocuri, e greoi (turele dureaza foarte mult), regulile is incalcite etc.
Cat despre Shadows Over Camelot... cauta un review pe net (de preferinta unul video - incearca pe youtube) ca e mult de povestit la el.

Pentru restul...
In afara de Red Goblin eu mai stiu de urmatoarele:
http://www.boardgames.ro/
http://cutia.ro/
http://www.fantasygames.ro/ - de aici mi-am comandat eu extensia la Shadows Over Camelot (care a venit) si 4 deck-uri de MTG (care urmeaza sa vina) ;)

Bogy

ce deckuri de mtg ti-ai luat?
Bogy the Great Druid

Daemian

Lorwyn, Shadowmoore, Morningtide si Shards of Alara
Oricum, n-am mai jucat niciodata MTG pana acum (de fapt mint, am jucat de 3 ori online dupa ce am facut comanda :D) so this should be fun :D

night_hawk

MTG is awesome! Poate punem de un meci live candva... candva...
Quote"Fate shapes us just as we shape it."

Bogy

e awesome dar e scump tare.
Bogy the Great Druid

night_hawk

Pana iti formezi un deck cu care esti confortabil. Dupa aceea nu prea mai ai nevoie... decat daca vrei sa mai schimbi sau sa creezi si alte deckuri.
Quote"Fate shapes us just as we shape it."

Bogy

pana iti faci un deck. dupa care carti din el ies din standard/extended si trebuie sa iei altele, deckul devine nejucabil in format, trebuie sa iti faci alt deck care sa poata supravietui, dupa ce ti-l faci joci cateva concursuri dupa care iese si el din standard/extended si iar trebuie sa faci altu si tot asa 4ever.
Bogy the Great Druid

Orkish

apare un nou set.In jur de 90 de lei!
More details later!

Bogy

ce set de 90 de lei la magic? 90 de lei nu e nici un Fat Pack cu 6-7 boostere (a cate 15 carti fiecare) sau cate are.
Bogy the Great Druid