Arcanum

Started by allah, July 30, 2006, 11:19:36 AM

Previous topic - Next topic

alex_reluarea

Inca o intrebare de noob :) : Ce pot face impotriva Golemilor din underground la Wheel Clan. Am un quest f important sa gasesc regele dwarfilor dar sutn o multime de golemi si deja sunt la a 2 a armura ruinata, si costa 3000 :(. Pot face ceva, sau exista vreo posibilitata sa mai diminuez scaderea durabilitati? (prob ca nu dar tot intreb :) )
Sunt melee si Virgil la fel deci cam greu  

RedDevil

@alex_reluarea
Ai avea 2 posibilitati. Prima pica din start daca esti technologist, si anume puteai sa folosesti magia, ti-as fi recomandat cu caldura spell-ul desintegrate, it pwns everything. :possessed: Daca nu ai putea sa-l convingi pe rege sa-ti arate o ''scurtatura", daca esti apprentice la persuade merge. Sau ai putea incerca un elixir of persuasion...

Am terminat si eu Arcanum. Cred ca intra in topul celor mai bune RPG-uri aparute vreodata. Ca sa incep cu inceputul, jocul este foarte atractiv si original inca din primele minute. Universul cred ca e unic in lumea gamingului, combinand in mod ingenios atmosfera secolului 19, cu arhitectura de atunci, imbracaminte, muzica precum si limbajul NPC-urilor, foarte bine realizat. Sunetul este extraordinar, atat muzica de fundal cat si vocile personajelor mai importante, reusind sa faca lumea din Arcanum extrem de credibila si interesanta. Grafica arata chiar frumos, dupa parerea mea, iar cinematic-urile sunt chiar inedite, de exemplu, nu cred ca a fost intro la care sa ma fi uitat de mai multe ori. :)
Gameplay-ul este flexibil, avand in general posibilitati adecvate de a aborda o lupta, de a-ti dezvoltat personajul sau de a rezolva un quest. Itemurile sunt foarte interesante, variind pe acelasi principiu, magie-tehnologie. Ceea ce mi-a placut in mod deosebit a fost posibilitatea de dezvoltare a caracterului, jucatorul fiind liber de a distribui unde vrea punctele de experienta: in skilluri, in vraji, in atribute, etc. Rasele cu avantajele si dezavantajele lor, precum si optiunea special bioghaphy adauga jocului un plus de roleplay si de rejucabilitate. Rejucabilitatea este, de altfel, foarte ridicata, atat prin dimensiunile main plot-ului cat si prin multitudinea de questuri secundare. Competitia dintre magie si tehnologie este foarte bine ilustrata, fiecare cu avantajele sale. Avand in vedere ca m-am specializat pe magie pot spune ca Force rules, insa in compania altor spell-uri foarte utile, cum ar fi harm, teleport, unlock cantrip, fireflash, etc.
Daca de atmosfera si de feeling am spus ca sunt extraordinare, ele singure reusind ca conduca jucatorul mai departe in lumea jocului, ei bine, si story-ul este foarte bine inchegat, reusind sa dezvaluie toate aspectele lumii virtuale si punand jucatorul in situatia de a lua anumite decizii in functie de orientarea lui morala. Si mai exista si surprize :D.
Si pentru ca nici un joc nu e perfect, exista, desigur si lucruri care m-au deranjat, printre acestea ar fi pathfindingul, e cam greu sa te descurci in lumea imensa a jocului si in anumite zone esti nevoit sa cauti drumuri prin wilderness. S-ar mai adauga si o serie de bug-uri, care nu strica insa frumusetea jocului si sunt minore fata de punctele forte.
All in all, Arcanum este un RPG bine gandit si foarte placut de jucat, si unic, prin originalitatea sa, dupa parerea mea un must have pentru orice RPG-ist.

Am vazut pe undeva o comparatie cu Fallout, ei bine, am observat si eu ca cele jocuri seamana putin, de exemplu: la traits, respectiv biography, cinematicul din final, sistemul turn based de lupta, etc. Insa mie mi-a placut mai mult Arcanum. Nu pentru ca Fallout ar fi mai slab, sau stiu eu mai cum, ci pentru ca Arcanum mi s-a mai atractiv si posibilitatle pentru dezvoltarea caracterului sunt mai diversificate. Poate sa fie si slabiciunea mea pentru magie, pe care era imposibil s-o intalnesc in Fallout, poate universul post-apocalptic mi s-a parut prea deprimant, poate durata de joc, e mai mare, nu stiu, dar mi-a placut mai mult Arcanum.

alex_reluarea

Adevarul e ca caracterul meu e cam varza. Dwarf lvl 36 parca, dar foaret putin inclinat spre tehnologie. E fighter pur-sange, cu str,dex,willpower si ceva constitution f ridicate (pana la lvl 30 cam uitasem de constitution :( si nu am invsestit). Tehnologic stie f putine, primele 2 trap-uri si primele 2 dinamite + cateva schematics (iron key, ochelarii speciali). O faza najpa e ca sunt apprentice melee, desi am maxed out acolo, nu am dat de melee expert, parca trebuie sa fie in Blackroot dar nu l-am gasit :). Apropo voi ati avut probleme cu banii? Eu am cam 6000 dar nu prea imi permit cea mai buna armura/arma/shield.

RedDevil

Expert melee gasesti in Blackroot, cum te duci la primarie, sau ce-o fi aia, o iei l astanga pe un pod si gasesti acolo un veteran care a luptat in razboiul dintre Cumbria si Tarant, ala te invata mai multe. Daca n-ai puncte in tehnologie nu e nimic, poti sa fii "tanc" pana la sfarsitul jocului. Incearca sa investesti puncte in tehnologie la ceva care sa te ajute, de exemplu smithing si n-o sa trebuiasca sa-ti mai cumperi tu echipament. :) Cu banii stai cel mai bine daca esti mage, daca ai fi avut si firearms ai fi stat si mai rau, ca trebuia sa cumperi gloante.  

Red

Pentru cei interesati:
Arcanum High Resolution Patch
Ma bate gandul sa-l reiau.
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Muad'Dib