Arcanum

Started by allah, July 30, 2006, 11:19:36 AM

Previous topic - Next topic

allah

Deoarece am jucat un demo de-al lui Anachronox si nu prea m-a incantat, mi-am indreptat atentia catre un alt RPG mai vechi dar care inca merita.
L-am inceput de curand, l-am jucat cateva ore si pot spune ca imi place chiar foarte mult.
Intriga este excelent realizata, misterioasa si interesanta, lumea pare imensa si plina de intamplari si povesti secundare, iar gameplay-ul foarte complex. Parca pot face ce vreau in acest univers si pot alege orice deznodamant la vreun quest neimportant.
Asta e primul RPG mai vechi cu perspectiva izometrica care ma atrage la inceput. BG2 sincer nu prea mi-a placut la inceput (prin inchisoarea aia) si nici capitolul 2 nu mi s-a parut a fi cine stie ce. Poate pentru ca nu am jucat primul BG (o sa incep seria in ordinea ei fireasca foarte probabil dupa ce termin acest titlu). NWN mi-a placut ceva mai mult, dar parca este ceva mai artificial si mai inclinat spre h'n's...
Revin cu impresii :D
Nerevar Moon-an-Star
----------Old name: Dan--------

Bogy

Da intradevar Arcanum este un joc care isi merita timpul. Eu l-am jucat dupa Fallout si mi-a dat cam aceasi impresie de gameplay. :)
Bogy the Great Druid

Korras

ya know what...la asta nu m-am gandit(poate e si perioada de multe luni diferenta). Gameplayul din arcanum chiar seamana cu cel din fallout :D. Fallout mi-a placut mai mult...nu stiu de ce :p. anyway doua jocuri foarte bune
RPG-ish signature.

Inc@rn@te

Frumos joc da lung  am inceput  si eu in vacanta asta sal joc iar da nu ma grabesc , asa o lene in mine mai rar  
Knowledge hidden is knowledge forgotten.
Know that i know.

RedDevil

QuoteFrumos joc da lung am inceput si eu in vacanta asta sal joc iar da nu ma grabesc , asa o lene in mine mai rar
Don't be so sure...Gandeste-te sesiune la sesiune. :pmov  

Till

si eu l-am jucat foarte mult, mi-a placut la nebunie
am ajuns aproape de sfarsit si din nu mai stiu ce cauza l-am lasat balta... hmmm... cred ca ma reapuc de el :)
un sfat bun: alegeti vraja Harm de la Necromantic(Black) n-o sa fiti dezamagiti  ;)
face damage uimitor de mare si pe la sfarsitul jocului
aa si sa nu uit sa mentionez ca atmosfera jocului este superba datorita melodiilor, te introduce in atmosfera anilor 1800  :drool:  
The meaning of life is to give life meaning

Red

Hehe, da-o incolo de magie... am jucat dwarven technocrat! Elephant Gun rulz!
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Muad'Dib

allah

Deci am dat de un minus care ma poate face sa renunt la joc. Este o misiune (quest principal) sa ma duc intr-un oras (Tarant se numea, parca) care pare a fi, pe harta, la o distanta acceptabil de locul in care incep aventura. Problema este ca harta este imensa! Merg spre acel oras de 1h si 20 min (socotit cu ceas) si am facut doar o treime din drum. Asta cu personajul alergand. Si nu ar fi fost prea rau daca lumea aia ar fi si ea mai "vie". Cand colo, eu nu am dat de absolut nici un inamic sau NPC. Nimic. Ca sa nu mai zic ca vegetatia este identica si se repeta intr-una...
Chiar nu imi vine sa cred ce au putut face producatorii. Oare isi testeaza jocul inainte sa-l lanseze?!
Intrebare (posibil deciziva pentru mine): o sa existe niste mijloace de transport mai incolo in joc?
Nerevar Moon-an-Star

Red

Pai este quick travel. Nu trebuie sa mergi tu pe jos.
Si tine minte ca este un joc destul de vechi.
Si da: exista mijloace de transport: vapoare, trenuri.
Muad'Dib

allah

Si cum utilizez quick travel-ul? Ca m-am chinuit vreo 30 min. sa reusesc sa-l fac pe personaj sa se "teleporteze" acolo :(
P.S. Daca reusesc sa utilizez quick trave-ul, jocul ramane unul superb, nu conteaza ca e vechi.  
Nerevar Moon-an-Star

Red

Quick travel merge doar daca esti la marginea locatiilor (iti dea seama pt ca nu mai exista minimap)
Deschizi harta si cu ajutorul waypointurilor iti alegi destinatia si apesi butonul mare din stanga harti.
Check this map: map
Muad'Dib

allah

Da, am reusit. Mersi Red :)
Planuiesc sa joc pe tehnologie si sa fiu "good". Totusi imi va fi destul de greu sa raman bun, deorece parca majoritatea quest-urilor ma pun sa fur ceva. Pana acum deja am jefuit o banca :D
Nerevar Moon-an-Star

alex_reluarea

Am inceput si eu sa joc, atmosfera e super, storyline-ul pana acume f bun (am jucat ff putin , 4 levele). Insa nu pot ajunge mai departe ca ma mananca o haita de lupi. E drumul cel bun?

vladase

incearca sa-i omori. pe rand. vezi ca ai o optiune pt lupta pe ture ca sa-ti fie mai usor.
[size=8] it's magic...[/size]

alex_reluarea

Am trecut de lupi cu quick travel :). Am fkt ceva questuri in primul oras si acum sunt in Tarant. Superba atmosfera si story-ul, seamana oarecum ca atmosfera cu Syberia (parerea mea). Deocamdata nu gasesc o librarie sau ceva asemanator insa ma voi descurca :p. Pana acum jocul e de 10, totule  al locul lui sigrafica 2d invechita nu ma deranjeaza deloc (e chiar potrivita)

alex_reluarea

Unde pot gasi oe cineva sa imi identifice item-uri in Tarant?

Red

QuoteUnde pot gasi oe cineva sa imi identifice item-uri in Tarant?
La est de docks,  un pic mai jos de depozite, dupa un zid este o gipsy la care poti identifica obiecte.
Muad'Dib

alex_reluarea

Ms. Si inca ceva, am omorat pe leader-ul celor de pe Isle of Dispair, dwarful, am luat ochelarii aceia speciali, am intrat in "orasul" a dwarfilor Wheel Clan, si ochelarii acum sunt broken, si mi-e frica sa ies din pesteri ca nu o sa ma mai pot intoarce. Daca ies o sa pot vedea intrarea iarasi sau trebuie sa fac rost de alta pereche de ochelari? Ms

RedDevil

Nu-ti mai trebuie nici o pereche de ochelari. Eu i-am pus la ochi doar ca sa vad intrarea si acum pot sa ajung acolo oricand fara ochelari.

Fallen

Am jucat si eu putin Arcanum, but a looong time ago :)
Pare interesant, daca o sa am timp o sa ma reapuc de el :)
<War ... War never changes ...>