Deus Ex

Started by Ktav, July 20, 2005, 09:34:18 AM

Previous topic - Next topic

Ktav

Am deschis un thread nou pt Deus Ex si am mutat aici posturile in legatura cu subiectul...

QuoteDeus Ex.
Este in opinia mea unul dintre cele mai bune jocuri facute vreodata. Iron Storm a dat lovitura cu jocul ala. Erau in stare de faliment si au lansat jocul inainte de ai implementa multiplayer-ul. Incasarile au fost record. Cel mai interesant lucru este ca desi in principiu este FPS, nu castigi nici un fel de experienta din omoruri (decat daca trebuie sa omori pe cineva pt a termina un quest). In joc poti face aproape orice, poti sa mergi la on tonomat si sa scoti niste bani, poti manca niste ciocolata, poti fuma (desi iti ranesti plamanii), poti citi ziare si diverse carti. Iar rezolvarea questurilor se conduce dupa principiul "intotdeauna exista si o alta cale". Sa spunem ca trebuie sa preiei controlul asupra unei cladiri. Poti intra pe usa din fata in stil John Wayne si sa risti sa fii omorat (inamicii au o preferinta in a trage la cap - 2 gloante si esti mort) ori poti merge pe usa din dos si sa-i omori atragandu-i in ambuscade ori sa folosesti arme silentioase (arbaleta cu tranchilizante) ori mai subtil the hacku-iesti computerele si sa intorci tot armamentul defensiv impotriva proprietarilor. Interesant este ca in primele misiuni nu este recomandat sa omori mai mult de 1-2 per misiune.

QuoteIntr-adevar, Deus Ex este un joc foarte reusit cu o idee absolut originala si multe alte chestii care fac din el un joc bun(le-a spus Redrake). Insa nu e un RPG, chiar daca are detule elemente de rpg.

hold it! cum adica nu e rpg? mah io inainte de toate m'am documentat bine ce e rpg si ce nu e. faptu ca nu e rpg clasic nu inseamna ca nu e rpg... asa nici ss2 nu e rpg, wtf? chiar nu puteti trece de imaginea de rpg standard? cititi definitia rpg'ului si o sa vedeti ca si deus ex e rpg, iar din ce am jucat din el, ca am jucat putin, E RPG!
"I see a thousand graveyard planets and an eternity of hate and hunger."

Ktav

dupa cum spuneam m'am apucat deja de deus ex si e incredibil de misto! :drool: si cum sa nu fie asta rpg??

Daemian

Deus ex are foarte multe elemente de rpg, dar eu tot nu pot sa-l cataloghez la acest gen. Si nu e vorba de faptul ca nu e clasic, ca nici Morrowind, Gothic sau Kotor nu-s clasice dar sunt clar RPG-uri. Daca tot crezi ca Deus Ex e rpg ia fa tu un poll sa vedem ce zice lumea de p-aici.
There is no such thing as innocence... only degrees of guilt

Ktav

dpmdv e rpg si asta conteaza... si de ce sa fac poll, mai bine citeste tu pe ign, gamespot, si alte situri cu renume si vezi la ce categorie il baga.
si ca sa fiu clar, nu e rpg pur ci e actionRPG! dar tot RPG e!

Daemian

Pe gamespot Deus Ex 1 e trecut la Action Adventure, 2-ul e trecut la RPG  ;)  
There is no such thing as innocence... only degrees of guilt

Ktav

Redrake

Trebuie tinut seama ca, atunci cand a fost lansat era considerat FPS. In perioada aia (2001) jocurile hibrid erau privite cu suspiciune, erau considerate niste incercari de a scoate bani combinand mai multe jocuri. Au existat multe review-uri patetice care puneau accent pe faptul ca nu era un FPS clasic si deci nu e bun de nimic. Uite un exemplu elocvent (dar nu cred ca o sa iei de bune ce spune asta):
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/review/R19970.html

Astia de la gamefaqs sunt celebri pentru unele review-uri, in special despre RPG-urile din seria BG:

Asta este cel mai tare (o adevarata opera de arta :D )
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/review/R17758.html

Dar mai sunt si altele:
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/review/R10071.html
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/review/R76275.html
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/review/R20013.html
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/review/R27929.html
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/review/R18428.html

Ktav

pai alea sunt reader's review, nu au nici o valoare...
oricum hai ca am deviat destul de la subiect, deci deus ex nu e rpg pur si nici nu trebuie, e misto asa cum e!

Redrake

Sper ca i-ai instalat patch-ul, ca altfel vei avea parte de niste bug-uri de toata frumusetea (save-urile ocupa vreo 100 Mb).

Ktav

am Game of the Year Edition :)

Redrake

Habar n-am ce contine aia. Eu am obtinut jocul in 2001. Daca are multiplayer inseamna ca are patch-ul instalat.

Ktav

QuoteEidos Interactive announced today that it has shipped Deus Ex: Game of the Year Edition. The game is an enhanced version of the futuristic role-playing game Deus Ex. It includes several additional features, such as an updated single-player campaign, an all-new multiplayer mode, and a software development kit to let players create and modify missions and 3D maps. In addition, the package will contain a music CD featuring 30 remixed tracks from the game.

doro69

Quotedpmdv e rpg si asta conteaza...

asta conteaza pentru forum, sau pentru tine personal? pentru ca eu sunt de parere ca nu are ce cauta discutia asta decat la "Alte jocuri" ..
Enter World of Warcraf: "33205 items, 249297 NPCs, 4525 quests, 2729 recipes, 1420 class skills and 2312367 profiles
Updated for this push: 32976 items, 17183 NPCs, 3676 quests, 1384 recipes"

Ktav

mah daca gamespot si ign considera ca e rpg, ce te face pe tine sa crezi ca stii mai bine? si cu asta am incheiat discutia asta...

edit: iar ce am zis acolo era cand inca nu facusem thread separat, si nu ma refeream la asta ci la faptul ca pt mine e rpg, si se pare ca mai e si pt situl gamebanshee, rpgdot... chiar si pt membrii acestor forumuri, daca dai un search pt "deus ex" gasesti o gramada care il considera rpg.
daca voi aveti ceva cu jocu asta nu inseamna ca tre sa aveti si dreptate, sau chiar daca aveti, ce propuneti? sa ma iau dupa voi sau dupa toate siturile cu renume in materie de jocuri si rpg?
am tinut sa fac aceste precizari ca sa nu se creada ca e o ambitie a mea sa pun threadu pt deus ex la rpg...

Redrake

Multe din critici se refera si la faptul ca Deus Ex a fost construit pe un engine Unreal, care nu era facut pentru RPG-uri. Dar modul de dobandire a experientei si libertatea de miscare fac din el un RPG.

Ktav

si nu numai: avem inventory, augmentations (un fel de vraji), bioelectric energy (un fel de spellpoints), avem skilluri, avem questuri, avem dialoguri, avem story... ce vreti mai mult?

himself

La fel ca System Shock al carui urmas este, Deus Ex e o combinatie frumoasa intre FPS si RPG cu accentul pe RPG! Deci merita sa stea la categoria RPG!

Ktav

totusi, n'as zice ca e urmasul lui system shock2... :hmm: in afara de faptul ca sunt SF si ca sunt facute de acelasi tip, si au unele asemanari la interfata, nu prea au vreo legatura...

himself

Quotetotusi, n'as zice ca e urmasul lui system shock2... :hmm: in afara de faptul ca sunt SF si ca sunt facute de acelasi tip, si au unele asemanari la interfata, nu prea au vreo legatura...
Nu ma refeream la acel fel de urmas! Nu la poveste sau la univers! Ci la Stil si Gameplay! Si bineinteles la valoare!

Ktav

SPOILER!
Mah la misiunea aia in care tre sa il asasinezi pe unu intr'un avion, eu refuz sa il omor da il omoara tipa aia, anna navare, dupa care o omor si eu pe ea ca ma oftica :D. Intrebare e daca am facut bine sau nu? Oricum jocu avea prevazuta si chestia asta pt ca ma ajuta tipu ala de imi trimitea mesaje de la baza, sa nu afle ceilalti ca am omorat'o... Misto faza. :)