Main Menu

Gothic 1

Started by allah, June 19, 2005, 11:58:12 PM

Previous topic - Next topic

himself

Exista moduri pentru Gothic? That's news for me!

Alnaibii

am vrut sa il iau, povestea pare interesanta, dar e in germana - no use for me!
Alnaibii sa fiu daca m-oi opri din jucat!

allah

Da ase e! Daca e in germana nu prea avem ce sa facem cu el. :((  
Nerevar Moon-an-Star
----------Old name: Dan--------

Wotan

e si in engleza. o zis unu de-acol ca imi da link
Hail !!

allah

Mama eu cand l-am terminat a doua oara am ajuns la final cu 100 skill points cu care nu aveam ce sa fac.  :D  
Nerevar Moon-an-Star

Daemian

Nu am postat pana acum aici pt ca nu jucasem Gothic. Dar acum mai am un pic si il termin. Ce pot sa spun despre el... foarte captivant joc, controlul e un pic cam ciudat si enervant uneori dar te obisnuiesti, insa cea mai nasoala chestie este faptul ca e plin de bug-uri!  :((
Spoiler!!!
Apropo de bug-uri. Am vrut sa iau votul lui Fingers dar am ajuns si am invatat de la Cavalorn skill-ul de sneak inainte sa-mi zica Fingers de el. Si cand m-am intors in Old Camp, Fingers spunea ca nu am invatat destul si desi am invatat apoi si open locks si lockpick (skill-uri absolut inutile) tot n-a vrut sa-mi dea votul pt ca nu invatasem destul (adica sneak). Bineinteles ca abia dup-aia am aflat ca nu era neaparat necesar sa primesc si votul lui Fingers pentru a ma accepta Diego. Si uite asa am cheltuit 70 de skillpoints degeaba!  :((

Mini spoiler
Chiar daca e cam tarziu vreau sa raspund la o intrebare pusa pe acest topic la care n-a stiut nimeni pana acum... se pare. Desi nu am trecut de partea celor de la Sect Camp am facut toate questurile posibile si deci inclusiv cel cu vraja de sleep. Si cand am ajuns la acel Bal aveam 2 scroll-uri de sleep: unul din New Camp de la Cronos si unul de la....  :cool: un alt Bal din Swamp. Nu mai tin minte exact pe care din ei daca il impresionezi iti da ca reward un scroll de sleep si-ti mai si spune sa-l folosesti ca sa-l impresionezi pe "colegul sau"  ;)

Ca o ultima chestie as vrea sa intreb care dintre voi ati terminat acel quest secret Chromanin. Mie mi s-a parut o tampenie finalul!
There is no such thing as innocence... only degrees of guilt

doro69

eu nu am avut nici o problema in a obtine votul lui Fingers, pur si simplu am invatat de la el lockpick si mi-a dat votul.. nu stiu de ce peste tot trebuie sa te complici si sa inveti sneak de la nush cine.. ma rog..
eu d-abea am inceptu sa il joc.. si am avut ceva probleme, am zis: no problem, intru pe roleplay ca e acolo topic despre gothic. Cand intru, ce vad?!  2-3 pagini in care va certati care a fost RPG-ul anului nustiu care.. si restu in care va dati cu parerea despre nush ce caracter sau NPC din joc.. BIG HELP THERE!!!

Are de gand cineva sa faca un newbies guide? Un fel de cum sa incepi Gothic 1.. eventual cu skilluri recomandate.. tabere recomandate.. samd..
Enter World of Warcraf: "33205 items, 249297 NPCs, 4525 quests, 2729 recipes, 1420 class skills and 2312367 profiles
Updated for this push: 32976 items, 17183 NPCs, 3676 quests, 1384 recipes"

Daemian

QuoteAre de gand cineva sa faca un newbies guide? Un fel de cum sa incepi Gothic 1.. eventual cu skilluri recomandate.. tabere recomandate.. samd..
La mai toate walkthrough-urile de pe net exista astfel de sectiuni, nefiind obligat sa citesti si "rezolvarea" jocului.

Iar referitor la chestia cu Fingers, nu m-am complicat cu sneak-ul. Doar ca am ales sa invat sneak pt ca foloseste doar 10 skill points, in comparatie cu lockpick sau open locks care cer 30 s.p. de fiecare (10 basic + 20 master). Problema a fost ca am invatat sneak prea devreme.  :hmm:

Imi pare rau sa o spun dar la cate bug-uri are jocul asta cam e nevoie de un guide pe care sa te uiti sa fii sigur ca nu faci vreo prostie.

Red

@Daemian... sa pui pe lockpick 70 de points skills chiar e o prostie mare.  Eu personal as da "Load". Cat despre bug-uri jocul se poate juca (presupun ca ai pus un patch pe el daca nu este aici: patch 1.08h) ... Doar ca tre sa fii mai atent la unele faze...
@ Doro69... daca ai intrebari punele aici de aceea ii forum... nu? :)

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Muad'Dib

Wotan

io prima data m-am dus la Fingers si am invatat lockpic apoi l-am intrebat fraza aia (U wouldn't speack up in front of Diego, sau asa ceva si mia dat votu). Apoi mi-am adunat puncte si mi-am pus la one handed desi merita sa ti le pastrezi pt 2handed. bine mie imi place sa joc cu arcu, ceea ce e destul de greu la final.
am investit in lockpic deoarece poti aduna o gramada de prada.
Hail !!

RedDevil

QuoteImi pare rau sa o spun dar la cate bug-uri are jocul asta cam e nevoie de un guide pe care sa te uiti sa fii sigur ca nu faci vreo prostie.
Nu neaparat, mie mi s-a parut chiar usor de abordat, ce-i drept eu am fost la sect camp. Singura problema a fost aia cu omoratul unui golem care pazea turnul lui Xardas...stiti voi care...

Daemian

Quotesa pui pe lockpick 70 de points skills chiar e o prostie mare
Cred ca ai inteles gresit Red: 10sp (sneak) + 10sp (basic open locks) + 20sp (master open locks) + 10sp (basic lockpicking) + 20sp (master lockpicking) = 70sp
Si astea le-am invatat pe rand, astfel incat atunci cand am invatat si master lockpicking era prea tarziu... salvasem deja peste (de mai multe ori chiar)  :((
Era versiune 1.08 dar nu bagasem nici un patch, asa ca nu stiu daca venise deja cu el sau nu. Oricum poftim o list cu bug-urile mai nasoale.

allah

Eu nu am prea dat de buguri.  :cool: Decat cel enervant care facea ca desi ai selecatat o runa sau un arc sa nu il poti folosi (vedea ca si cum nu ai fi selectat nimic si personajul se batea cu mainile goale).  :(  
Nerevar Moon-an-Star

Daemian

Bwahahaha! The Sleeper now "sleeps" with the fishies! :kill: Dar s-a terminat... Uaaaaaa!  :(( Acuma ce-o sa mai fac? Totul e intuneric in jur... Dar stai! Ce-i cu luminita asta? Poate fi... da este... e... GOTHIC 2!!! Hurray! The saga continues! Bwahahaha!  :D  

Bogy

Daca stiti cum am ajuns eu pe la boss-ul final la Gothic 1.... nu am skill de two handed, nu am magii, sunt mediu la heavy crossbow, expert la one handed si am o armura facuta din insecte. :| E de bine? :D
Va zic eu ca mai am si nush cate sute sau mii de puncte de skill-uri nefolosite pt. ca am crezut ca inainte de zona aia sau in zona aia ma voi mai putea intoarce inapoi, dar...NU. Asa ca l-am sters si am ramas prin coridoarele alea care ERAU pline de orci si Templari. :) Sper ca il voi putea termina, chiar daca nu am sabia aia unknown gasita pe jos pe acolo.
Bogy the Great Druid

allah

QuoteSper ca il voi putea termina, chiar daca nu am sabia aia unknown gasita pe jos pe acolo.
Daca te referi la Strange Weapon (Uritiel) te anunt ca e obligatorie pentru a a putea termina jocul.  :)  
Nerevar Moon-an-Star

Wotan

da . fara Uriziel nu poti termina plus ca nu iti tre cine stie cat strength so folosesti. e de bine daca ai 2 handed skill, normal, altfel te imiedici de ea  :D  :D  
Hail !!

Bogy

A deci klumea trebuie sa-l iau de la capat. Nu-mi plac jocurile in care ma obliga sa fac ceva ca sa termin jocu. Adica ce cu crossbow-ul nu puteam sa-l omor pe ala?:D
Bogy the Great Druid

allah

Pai nu.  :p  Ai putea totusi sa iesi din templu si sa omori orici pana faci destule shill points. Eu cand l-am terminat acu de curand am avut 100 skil points cu care nu am avut ce face.  :D  
Nerevar Moon-an-Star

Daemian

Sincer mie mi se pare cam tampenie (din punctul de vedere al gameplay-ului) cum il "omori" pe Sleeper cu Uriziel.  :mda: La story se leaga, dar hai sa fim sinceri: asa trebuie sa fie o lupta cu boss-ul final dintr-un joc? Pai e infint mai greu sa-l omori pe Saturas dupa ce activezi sabia (Uriziel) decat sa-l omori pe Sleeper sau pe Cor Kalom.