Jocuri Pen and Paper Non D&D

Started by BodS, August 14, 2013, 02:44:44 AM

Previous topic - Next topic

BodS

Hei.

Am vazut ca nu e un topic general despre jocuri pen and paper (gen Warhammer, World of Darkness, Exalted, Cyberpunk, etc.) si vroiam sa fac topicul asta pentru toata lumea care e interesata de altceva decat D&D. Sunt sigur ca sunt destui oameni care desi stiu D&D, vor ceva diferit. Daca e, lumea poate sa discute despre genul asta de jocuri aici. Personal, eu am facut topicul asta ca sa vad daca exista oameni interesati de jocuri ca Exalted sau World of Darkness, asa ca daca e careva interesat de jocurile astea in Bucuresti, lasati un mesaj.  ^_^

Nostrils

Am jucat FATE de cateva ori, in general totul se intampla mai repede si nu ramai blocat in zaruri. Mai ne-am gandit sa jucam ceva warhammer (dark heresy). De exalted am auzit dar n-am avut ocazia sa citesc/joc, dar why not?

Cel putin eu vreau sa joc warhammer/exalted, mai sunt 2 pentru care nu pot sa vorbesc, sau poate vrei tu sa joci FATE?

BodS

Am jucat si Dark Heresy, sincer nici eu si nici cei cu care am jucat nu ne-a placut si asta era din cauza sistemului de joc (poate daca era facut pe sistem GURPS mergea mai bine). De FATE nu am auzit niciodata ca sa fiu sincer dar o sa ma uit sa vad ce-i cu el. Dar, din moment ce eu sunt obisnuit cu Exalted sau WoD, iti dai seama ca as prefera asta mai mult  ^_^

Nostrils

FATE e bazat pe fudge, pdf-ul e la ei pe site pe sistem pay what you want (inclusiv 0) http://www.evilhat.com/home/fate-core-downloads/

E un sistem foare light weight, poti sa-l inveti si sa incepi sa joci in 30-60 min, si merge jucat doar cate o sesiune. Daca ai mentionat gurps (de care doar am auzit ca e foarte complex) e posibil sa nu-ti placa, fiind mai mult story-oriented.

Noi suntem 3 poate 4, o sa-i intreb de exalted/wod. Tu esti singur, jucati mai multi?

BodS

Noi suntem cam 3 minim la fiecare sesiune, cateodata 5. Oricum, stilul nostru de joc este predominant story-driven, adica nu genul, ai encounter, te bati, iei loot si adio. Mereu incercam sa facem povesti misto. Iti trimit un mesaj cu adresa mea de skype daca e sa vorbim mai in detaliu.

Lup_Alb

Salutări! Sunt absolut sigur că n-aţi auzit de cele două sisteme de reguli RPG Pen&Paper făcute de mine  :thumb:
Unul se numeşte "Radioactiv" şi este bazat pe Fallout PnP lansat acum mult timp de Jason Michal. Nimeni nu ştie că după ce a apărut versiunea Fallout PnP 2.0, s-a format un grup  internaşional de jucători de Fallout PnP care a lucrat la versiunea 3.0 care urma să conţină setting-uri şi pentru Europa. Eram acolo americani, englezi,olandezi, polonezi, ruşi şi un român (eu). Proiectul a căzut pentru ca Jason a fost angajat la o firmă de jocuri Pen&Paper iar echipa s-a destrămat. Însă eu am continuat de unul singur şi am terminat "settingul" postapocaliptic pentru România... o Românie rămasă comunistă până la marele război. Am condus câteva jocuri "Play by Forum" ca Game Master pe forumul XtremPC, unde mai există încă postările de la ultima campanie ... de acum 7 ani  :bang: rămasă neterminată ...
Acum finisez un alt sistem numit "R.Is.C." (acronim de la "Războinic, Iscoadă, Cărturar") bazat pe sistemul Wyrm.
Sistemul Wyrm are 2 versiuni/setting-uri până acum: Warrior, Rogue & Mage  (fantasy medieval clasic) şi Resolute, Adventurer & Genius (gen Pulp-fiction, asemănător cu filmele Indiana Jones de exemplu).
Dacă vă interesează vă pun la dispoziţie ambele sisteme.

Nostrils

Pentru primul, e vorba de traducere/localizare a setting-ului sau ai lucrat si la reguli? In caz ca da, vreau sa vad.

De wyrm nu pot sa zic ca am auzit, deci sunt curios si acolo.

Lup_Alb

Referitor la "Radioactiv" - Am lucrat şi la reguli. Mâine pun fişierele undeva de unde se pot descărca.
"RIsC" - mai durează ceva până reuşesc să finisez modificările pe care le fac. Dacă sunt Game/Dungeon Masteri sau jucători cu experienţă care ar fi interesaţi, mi-ar plăcea să formăm o echipă care să dezvolte ambele proiecte mai departe.

Nostrils

Recrutare hardocre?  :))

Depinde ce ai, in ce stadiu, ce vrei sa-i faci, si de ce anume ai nevoie.

In SPECIAL nu ma bag nici ca playtester, fallout 2 inca imi da flashbacks.
Am aruncat acum o privire pe core book-ul Warrior, Rogue & Mage, care a fost surprinzator de greu de gasit, asta pare interesant pe hartie, sunt curios cum se comporta la masa. Probabil as juca o sesiune de RIsC, dar trebuie sa stau sa citesc mai atent.

Lup_Alb

Am studiat WR&M (http://www.stargazergames.eu/games/warrior-rogue-mage/)
şi RAG (http://www.stargazergames.eu/games/resolute-adventurer-genius/)
şi m-am gândit că RIsC va fi o combinaţie între cele două dar cu ceva modificări şi mai multe adăugiri. Fiind sisteme simple, sunt bazate foarte mult pe deciziile arbitrare ale Game Master-ului în multe dintre aspecte. În cazul unui Game Master mai puţin experimentat, asta poate crea probleme şi va duce la o experienţă neplăcută cu sistemul.

Până una alta, aici găsiţi regulile de bază pentru Radioactiv în prima versiune, când încă se numea "Fallout_Ro":
http://www.scribd.com/doc/49798861/Reguli-Fallout-Ro

Mai am o mulţime de fişiere suplimentare pentru Game Master, în diverse stadii de finisare pe care le-am tot modificat pe parcursul aventurilor de test ţinute pe forumul XtremPC: http://www.xpc-forum.ro/radioactiv-f38.html?sid=dd360ad8b50e10e2c06913aca3dc3c7e
Mai multe aventuri sunt în secţiunea "arhivă".
Trebuie să le adun şi să le pun la punct după care le voi pune la dispoziţie. Unele dintre ele sunt încă în limba engleză de pe vremea când lucram la un setting generalizat pentru Europa.

Runner

Salutare,
Chiar daca nu s-a mai postat aici de ceva vreme, vreau sa zic ca si eu caut de ceva timp un grup cu care sa joc Exalted, WoD sau Shadowrun. Daca mai e cineva cu un loc liber in grup astept un msj.

Lup_Alb

Incearca pe Roll20 ... http://roll20.net/
Sunt cativa romani pe acolo, inclusiv eu (dar nu joc ce vrei tu din pacate), dar nu prea am vazut activitate din partea comunitatii romanesti, care e superba dar cam lipseste, vorba lui Caragiale...