Rpg bazat pe pbc(play by chat) romanesc still d&d ?

Started by shoke73, March 10, 2013, 07:44:30 PM

Previous topic - Next topic

shoke73

Buna,as vrea sa stiu daca exista ceva rpg romanesc care se joaca play-by-chat.multumesc

Nostrils

Sunt (aproape) sigur ca poti sa gasest oameni care joaca D&D in romana play-by-chat (pe undeva), dar un rpg stil d&d romnanesc facut pentru play by post? e o cerere mai ciudata, mai ales cand sunt sisteme mai usor de folosit la distana.

shoke73

ai putea sa-mi dai niste nume,site-uri ceva ? pentru ca eu nu reusesc sa gasesc nimic...chiar nimic

''mai ales cand sunt sisteme mai usor de folosit la distana.'' cum ar fi?

Nostrils

Raspunsul simplu ar fi "Nu, nu pot sa-ti dau". :D Dar nu pentru ca nu vreau, n-am stat sa caut prea mult(exceptie facand forumul asta). Dar daca gasesti ceva sa-mi spui si mie :P

Raspunsul mai complicat ar fi:

Un site cu o gramada de chestii folositoare pentru play by chat inclusiv support pentru hangouts e http://roll20.net/ Vine cu o comunitate mare de jucatori, dar nu stiu daca gasesti romani pe acolo. Probabil ca da, probabil ca nu.

Problema cu play by chat e ca dureaza over 9000 ani combatul. Asta pentru ca mai toate sistemele de dat cu zaru online sunt greoaie si... dureaza.  Problema cu D&D e ca se bazeaza forte mult pe combat, mai ales 4e. Daca vrei ceva tactic si nu te deranjeaza sa stai in combat mult e ok.

Dar...

Eu zic ca online ar merge mai mult story/adventuring decat combat(din punct de vedere practic, ca preferintele variaza), caz in care vrei sa se rezolve eventualele batai ceva mai repede(2-3-5-10 aruncari de zar, oricum nu 50+, si nu vrei sa depinzi de battle mat prea mult), caz in care alt sistem ar fi mai indicat. Problema e ca nu am avut cu cine sa joc alte sisteme deci am numai informatii de mana a 2a de la altii. Mythic si jocuri bazate pe FUDGE mi-au fost recomandate cand am intrebat ultima oara. Deci le recomand si eu mai departe.

O exceptie e game-master simulator-ul de la Mythic, cu care am testat o sesiune solo de wfrp (forever alone  :(( ), sa vad cat de viabil e. Dar asta e complet alta poveste.

shoke73

eu momentan joc pe un realm de d&d in limba italiana,si pot sati zic ca nu dureaza chiar asa de mult.cel mai mult a durat cand a trebuit sa facem un quest si nea luat 5 ore,dar de obicei ne ia 3-4 ore.as dori foarte mult sa gasesc un joc de rol care sa se joace online (pbc) dar din cate am inteles inca la noi nu au aparut.am sa ma multumesc cu cel pe care joc momentan.