Main Menu

MTG FAQ

Started by Daemian, May 09, 2009, 01:38:32 PM

Previous topic - Next topic

Bogy

daca nu specifica nevoia de a avea o alta creatura de tip B in play, atunci se poate considera si pe ea ca fiind de tip B si primi bonusul respectiv.
Bogy the Great Druid

Daemian

Mersi de raspuns si scuze de intarziere, dar am fost sa ma taie un pic (operatie de apendicita) :D
There is no such thing as innocence... only degrees of guilt

Daemian

Stiu ca am mai intrebat ceva legat de restrictiile date de summoning sickness dar asta e ca sa ma lamuresc pe deplin:
Pot juca abilitatea cartii asteia http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?multiverseid=147413 in tura in care pun creatura in joc? Adica... summoning sickness afecteaza abilitatile care au in cost si semnul de tapare? Exista vreun caz in care pot (daca raspunsul la prima intrebare e nu) / nu pot (daca raspunsul la prima intrebare e da) folosi o abilitate ce cere si tapare a creaturii in tura in care o joc?

Bogy

creaturile care nu au haste nu pot ataca si nu se pot tapa prin abilitatile proprii (pot fi tapate de abilitatile altor creaturi cu haste, sau care pot ataca/tapa). poti juca abilitatile creaturilor cu summoning sickness doar daca nu cer taparea creaturii.
Bogy the Great Druid

Daemian

Aha, deci o creatura cu summoning sickness nu se poate tapa singura dar poate fi tapata de alta carte (nu doar creatura). Got it. ;)

Bogy

Quote from: Daemian on September 14, 2009, 06:03:37 PM
Aha, deci o creatura cu summoning sickness nu se poate tapa singura dar poate fi tapata de alta carte (nu doar creatura). Got it. ;)

exact.
Bogy the Great Druid

Daemian

Daca fac 4 damage (cu o instanta de exemplu) iar apoi pun un counter de -1/-1 pe http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?name=Mossbridge Troll, moare troll-ul sau se regenereaza si ramane cu counter-ul pe el?

night_hawk

De regenerat se regenereaza. Nu stiu daca ramane counter-ul. Poate stie Bogy.
Quote"Fate shapes us just as we shape it."

Bogy

daca dai 4 damage in trol si dupa pui un contor -1/-1, trolu isi va regenera cei 4 damage luati si va ramane cu contoru -1/-1 pe el. contoarele nu sunt ale creaturii, sunt entitati separate puse pe o creatura. nu sunt afectate de ce pateste creatura.
Bogy the Great Druid

Daemian

Quote from: Bogy on October 07, 2009, 04:24:50 PM
daca dai 4 damage in trol si dupa pui un contor -1/-1, trolu isi va regenera cei 4 damage luati si va ramane cu contoru -1/-1 pe el. contoarele nu sunt ale creaturii, sunt entitati separate puse pe o creatura. nu sunt afectate de ce pateste creatura.

Da, la asta ma gandeam si eu. Thanks.

Apropo, guys, am jucat w/e trecut cu deck-ul de Overkill din Shadowmoor si e incredibil! :D Inca nu m-am apucat sa-mi fac singur deck, dar astept sa mai invat una alta. Pacat ca nu am cum sa joc decat cand ma duc la Craiova, ca in Galati nu am nici un prieten interesat de MTG desi am incercat sa conving cativa. :((

Bogy

e fun sa joci cu deckuri facute de tine dupa capu tau sau cumparate de-a gata. e fun sa joci si cu deckuri competitive facute de altii pentru concursuri serioase, dar din punctu ala de vedere jocu devine cam monoton pentru ca majoritatea au aceleasi carti ca si tine si deja stii la ce carti sa te astepti si cand.
Bogy the Great Druid

Daemian

Situatie: Daca am o creatura de 3/3, apoi o fac (printr-o instanta, de exemplu) "4/1 until end of turn", oponentul raspunde cu un counter de -1/-1 pe ea... creatura moare sau "efectul" counter-ului se aplica abia la final, cand creatura revine la 3/3? Sper ca ati inteles.

night_hawk

Daca zici ca raspunde, inseamna ca baga spellul pe stack. Deci se intampla chestiile in ordinea asta: creatura are 3/3. Creatura devine 2/2. Creatura devine 4/1.

Daemian

dar daca statusul de 4/1 apuca sa se rezolve? adica atac, declansez abilitatea, apoi adversarul declara blockerii si pune counterul de -1/-1

Daemian

Ceva imi zice ca in cazul asta, creatura moare (adica nu mai apuca sa revina la 3/3 cu counter de -1/-1 pe ea). Astept totusi confirmare.

Alta chestie: a abilitate activata e spell? Mai precis... daca o creatura are protection from white, are si protectie din partea unei creaturi (sa zicem tot white, desi nu cred ca asta conteaza) care activeaza o abilitate ce are in cost mana de white?

Bogy

QuoteSituatie: Daca am o creatura de 3/3, apoi o fac (printr-o instanta, de exemplu) "4/1 until end of turn", oponentul raspunde cu un counter de -1/-1 pe ea... creatura moare sau "efectul" counter-ului se aplica abia la final, cand creatura revine la 3/3? Sper ca ati inteles.

1. ai creatura 3/3
2. vrei sa o faci 4/1
3. in raspuns oponentul pune un contor -1/-1 pe creatura
4. creatura va fi 3/3 cu un contor -1/-1 pe ea
5. creatura va deveni 4/1 cu un contor -1/-1 pe ea
6. creatura este 3/0 deci va muri.

contoarele se pastreaza pe creatura permanent si nu conteaza cate efecte urmeaza dupa punerea contoarelor daca la final de tot vei avea o creatura X/Y cu Y contoare -1/-1 pe ea pentru ca va muri.

QuoteAlta chestie: a abilitate activata e spell? Mai precis... daca o creatura are protection from white, are si protectie din partea unei creaturi (sa zicem tot white, desi nu cred ca asta conteaza) care activeaza o abilitate ce are in cost mana de white?

o abilitate nu e spell. nu prea am inteles situatia in care te aflii, dar iti spun asa (nu sunt 100% sigur). daca o creatura are protection from white nu poate fi "the target of spells, and/or abilities from white permanents". de exemplu ai creatura cu "protection from white", nu poate fi tinta unui spell de genul
, dar poate fi distrusa de un spell de genul
(pentru ca nu are tinta), totodata poate fi afectata de spelluri albe care spun "target opponent sacrifices a creature" (sacrificarea iarasi nu implica un target), sau alt spell alb care spune "all creatures get -+x/-+x" (iarasi pentru ca nu are o tinta), sau return a creature to it's owners hand. astea sunt cazurile cand sunt implicate spelluri. cand sunt implicate abilitati se ia in considerare la fel ca la spelluri daca au sau nu target si ce culoare are permanentul care da efectul. daca permanentul (artefact, land, enchantment, creatura) are culoarea alba si abilitati de genul "target creature...." atunci nu poate afecta creatura ta cu protection from white. creatura asta
nu poate afecta creatura ta. creatura asta
nu poate afecta creatura ta chiar daca costul abilitatii e verde sau albastru. conteaza culoarea permanentului. creatura asta
iti afecteaza creatura cu abilitatea care costa mana alba pentru ca ea este verde si nu are legatura cu "protection from white" de pe creatura ta.

la partea cu bold nu sunt 100% sigur. e o sansa ca sa conteze culoarea abilitatii si nu a permanentului, dar nu cred.

daca cineva stie daca e asa sau nu sa scrie aici o clarificare.
Bogy the Great Druid

Daemian

Deci contorul se aplica si "realizeaza" efectul imediat (daca nu e contracarat) si nu asteapta sa-si "revina" creatura ca abia apoi sa se "realizeze".

Da, uitasem ca "protection from color" afecteaza si abilitatile permanentelor de acea culoare. Si da, cred ca ai dreptate cand zici ca nu conteaza culoarea costului abilitatii ci culoarea permanentului. Adica mie imi pare mai logic asa.

Thanks ;)

Daemian

O noua runda de MTG, o noua intrebare (2 de fapt):

1. In modul de joc two-headed giant, daca o echipa ataca pe cealalta cu o creatura cu landwalk, daca doar unul din echipa atacata are tipul respectiv de land, creatura poate fi blocata de aparatorii celui care nu are acel tip de land? Inclin sa cred ca nu.

2. http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?name=Veteran%27s%20Armaments zice "Whenever a Soldier creature enters the battlefield, you may attach Veteran's Armaments to it". Asta inseamna ca atunci cand un Soldier intra in joc eu pot pune artifactul pe el gratuit? Indiferent daca e deja atasat sau nu? Sau trebuie sa platesc totusi costul de echipare, abilitatea permitand doar sa pot muta artifactul de la o creatura pe care l-am atasat la alta (de tip Soldier) pe care tocmai am introdus-o in joc?

night_hawk

La 1 nu stiu.
La 2: cand intra un Soldier poti atasa gratuit acel Equipment. For free!

Bogy

1. la 2 headed giant fiecare din cei 2 ataca pe cel din fata lui. daca tu ai creatura cu landwalk si cel din fata ta are landul respectiv atunci nu te poate bloca, daca nu are landu el ci celalalt oponent atunci te poate bloca.
2. poti atasa echipamentu de fiecare data cand intra un soldat in play sub controlu tau fara sa mai platesti vre-un cost de echipare (abilitatea ca echipare in urma intrarii unui soldat in play e instanta). in mod normal echiparea e sorcery jucabila doar pe main phaseuri, abilitatea aia e instanta de exemplu daca ataci si in urma atacului se mai pun in play 10 soldati tapati si atacand poti sa atasezi pe oricare din cei neblocati echipamentu (in timpul luptei).
Bogy the Great Druid