Mass Effect 2 - the saga continues

Started by Ktav, February 04, 2009, 07:01:05 PM

Previous topic - Next topic

Ktav

Quote from: Red on January 26, 2010, 10:05:09 AM
Okay, am terminat aseara ME2.
Pe scurt, jocul primeste un 7/10 de la mine. Aceste 7 puncte sunt pentru: poveste, atmosfera, dialoguri, personaje si voice acting/muzica. L-am depunctat pentru gameplay-ul prea simplist, ME2 nu mai este un RPG in ceea ce priveste gameplayul si tot ce e legat de acesta, e un shooter. Din pacate, nici ca shooter nu isi face treaba prea bine, dupa mine avem in ME2 o versiunea slaba a sistemului de combat din Gears of War.
Tin sa mentionez ca la poveste am fost deranjat de lipsa un "evil guy" in adevaratul sens al cuvantului. Collectori sunt un personaj negativ colectiv ce duce lipsa de personalitatea, motivatia si charisma ce ar trebuii sa o aiba un personaj negativ adevarat. Bioware a repetat cam aceasi treaba ca si in Dragon Age, doar ca in ME2 avem Colectori in loc de Darkspawn.

eu inca nu l'am terminat, am jucat cam jumatate, dar nu inteleg cu ce difera gameplayul din ME1 fata de ME2? mie mi se pare la fel... e totusi partea a 2a a unui joc conceput ca o trilogie, nu avea cum sa fie foarte diferit...
"I see a thousand graveyard planets and an eternity of hate and hunger."

Redrake

Mda, se pare ca eu nu mai am salvarile din ME1. S-au pierdut cand mi-a clacat XP-ul acum 2 luni. :bang:

Keeper

Quotedar nu inteleg cu ce difera gameplayul din ME1 fata de ME2
Numai faptul ca acum nu exista grenade ci "heavy weapons", ca exista gloante, ca exista de 2 ori mai putine skilluri, ca nu exista inventar real, aparitia noilor skillurilor active schimba gameplayul destul imho.

Red, cum ti se pare ca se prezinta daca-l compari cu Deus Ex sau System Shock?
"Nestiinta nu-i o dovada, ignoranta nu-i un argument" - Spinoza

Red

+1 la ce a zi Keeper in legatura cu gameplayul.
Iar in legatura comparatia cu Deux Ex pot sa zic ca acesta e in fata. Deux Ex a reusit perfect sa imbine genurile RPG si shooter. Si vb aici din pct de vedere al gameplayului si ca dezvoltarea caracterul avea un impact major asupra acestuia.
System Shock, n-am jucat (sau nu imi amintesc sa fii jucat) destul ca sa ma pronunt.
Apropo, aceste critici in legatura cu ME2 is ase de: carcotasi. Sa nu creada careva de aici ca ME2 e un joc ce nu trebuie jucat. Doar ca eu, ma asteptam sa nu fi atat de simplist. Vroiam sa fie "mai RPG."
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Muad'Dib

Daemian

De acord cu Keeper si Red. Desi am jucat numai vreo 2 ore, deja am observat toate chestiile pe care le-au spus ei. "Simplist" e intr-adevar cuvantul. Parca (ei parca) l-au facut special pentru "gamer"-ii de console.
As mai vrea sa precizez ca modalitatea de dat ordine party-ului mi se pare foarte prost facuta. Nu imi place ca toate abilitatile party-ului is la un loc (mi-ar fi placut un fel de delimitare), nu-mi place sistemul de targetare, nu-mi place ca modul asta nu e pe sistem "toggle" (adica sa nu trebuiasca sa tii apasat o tasta; o apesi o data pentru activare si inca o data pentru dezactivare) si chiar pot spune ca nu-mi place nici interfata.
"Inventarul" e crappy rau. Seamana cu sistemul din Dead Space.
Asa cum s-a zis mai sus, in combat are elemente (implementate destul de firav) de gears of war, care duce jocul mai mult spre shooter decat spre rpg. De fapt, cam toate chestiile lipsa/modificate pe care le-am enumerat mai sus ii scad nivelul de rpg.
Is chiar dezamagit de joc la capitolul asta. Noroc ca atmosfera, dialogurile etc. s-au pastrat.

P.S. : Ktav, sincer vorbind, cum poti spune ca nu difera gameplay-ul??? Ok, iti place stilul asta mai simplist, dar sa sustii ca e la fel...
There is no such thing as innocence... only degrees of guilt

Bogy

si mie mi se pare mai simplist ca ME1, un lucru misto e ca iti poti upgrada nava, poti scana planetele pentru resurse, apar optiunile de good/bad guy in timpu dialogurilor. la partea de shooting e cam la fel ca ME1. in rest e mult mai simplist ca ME1, spre exemplu am 2 spelluri care sunt diferite la nume/efect, dar arata identic: warp si throw(parca), skillurile sunt muuuuuult mai putine ca in ME1 (sau nu?), upgradeurile sunt pentru toata echipa si nu individuale(cu cateva exceptii), in general se bate moneda pe point and shoot in loc de dialoguri. mai am de jucat ceva din el, mi se pare ca as putea sa merg pe firu principal si sa il termin dar mi se pare super scurt asa... voi merge sa mai fac niste questuri secundare, asa de flavor.
Quote"Inventarul" e crappy rau. Seamana cu sistemul din Dead Space.
ce inventar?
Quotetoate abilitatile party-ului is la un loc
me no likey too.
Bogy the Great Druid

Ktav

Quote from: Daemian on January 27, 2010, 10:06:02 AM

P.S. : Ktav, sincer vorbind, cum poti spune ca nu difera gameplay-ul??? Ok, iti place stilul asta mai simplist, dar sa sustii ca e la fel...

deh, mie'mi place si sincer pana acum nu am gasit vreun moment plictisitor, in ME1 erau cateva. Oricum consider ca ME1 a fost un joc mai bun decat e ME2.

Eu ma chinui de cateva luni sa termin Dragon Age, care imi place f mult, dar parca nu ma tine in scaun asa rau... Witcher l'am terminat intr'o saptamana, loved it. ME2, daca nu era serviciul, il terminam pana acum.

Legat de gameplay, sincer imi place mai mult combatul in 2, mi se pare mai dinamic. Mi se pare ok modul de dat ordine la party, but it's just me... :p

Si per ansamblu, gameplayul nu difera f mult de 1, diferentele pe care le'ati sesizat si voi nu mi se pare ca afecteaza asa mult gameplayul.

Daemian

Quote from: Bogy on January 27, 2010, 10:10:59 AM
si mie mi se pare mai simplist ca ME1, un lucru misto e ca iti poti upgrada nava, poti scana planetele pentru resurse, apar optiunile de good/bad guy in timpu dialogurilor. la partea de shooting e cam la fel ca ME1. in rest e mult mai simplist ca ME1, spre exemplu am 2 spelluri care sunt diferite la nume/efect, dar arata identic: warp si throw(parca), skillurile sunt muuuuuult mai putine ca in ME1 (sau nu?), upgradeurile sunt pentru toata echipa si nu individuale(cu cateva exceptii), in general se bate moneda pe point and shoot in loc de dialoguri. mai am de jucat ceva din el, mi se pare ca as putea sa merg pe firu principal si sa il termin dar mi se pare super scurt asa... voi merge sa mai fac niste questuri secundare, asa de flavor.
Quote"Inventarul" e crappy rau. Seamana cu sistemul din Dead Space.
ce inventar?
Quotetoate abilitatile party-ului is la un loc
me no likey too.

N-am ajuns sa fac asta, dar mi-a zis si mie cineva de scanatul planetelor. Sincer, imi placea (chiar daca au cam exagerat cu numarul de astfel de cercetari) sa cercetez fiecare planeta cu mako-ul.
Si mie mi se par muuuuuult mai putine skill-uri. Mare minus.
Am zis "inventar" (pus intentionat ghilimelele) pentru ca nu exista. Si daca ai jucat Dead Space stii la ce ma refer. Si acolo erau din loc in loc niste terminale unde puteai sa schimbi arma, armura etc.

Quote from: Ktav on January 27, 2010, 10:21:28 AM
Legat de gameplay, sincer imi place mai mult combatul in 2, mi se pare mai dinamic. Mi se pare ok modul de dat ordine la party, but it's just me... :p

Adica iti place mai spre shooter/action.  :P

Quote from: Ktav on January 27, 2010, 10:21:28 AM
Si per ansamblu, gameplayul nu difera f mult de 1, diferentele pe care le'ati sesizat si voi nu mi se pare ca afecteaza asa mult gameplayul.

And this is where you are most wrong! :D

Ktav

oh come on, si ME1 se juca tot ca un shooter cu pauza :D

Daemian

Quote from: Ktav on January 27, 2010, 11:27:29 AM

Pai atunci NWN e un Diablo cu pauza.

Keeper

NWN1 OC...cam aia e :p.

Jocul proabil nu e rau fiindca Bioware aparent au producatori ce au tangete cu Hollywood-ul si niste scriitori acceptabili, insa designerul care a gandit gameplayul din ultimele doua jocuri (DA si ME2) pot spune ca imi este antipatic, oricine ar fi.
"Nestiinta nu-i o dovada, ignoranta nu-i un argument" - Spinoza

Ktav

Quote from: Daemian on January 27, 2010, 12:35:32 PM
Quote from: Ktav on January 27, 2010, 11:27:29 AM

Pai atunci NWN e un Diablo cu pauza.

eu nu am zis ca e shooter cu pauza, doar ca se joaca (partea de combat) ca un shooter cu pauza. ceea ce e valabil si pt ME1 si pt 2. in rest, povestea, dialogul, atmosfera il fac un joc de 1000 de ori mai misto decat un shooter.

it's a shooter on steroids :D

PS: eu sunt demult fan declarat la hibridului shooter-RPG, jocurile mele preferate sunt din genul asta:
KOTOR, Arx Fatalis, ME, Deus Ex, System Shock2, Bioshock, Witcher, M&M...

Daemian

Alta chestie care nu-mi place / n-o inteleg e chestia cu sexul (ca si gen). Adica in primul ai fost barbat (chiar daca nu ai importat) dar acum poti fi femeie? Ok, poti face reconstructie dar in halul asta? The Illusive Man zice ca vroia neaparat ca Shepard sa nu-si piarda nimic din personalitate, memorie, caracter etc. Pai cum se poate asa ceva daca devii femeie? Esti femeie dar cu personalitate de barbat? Absurd! Sincer... o idee foarte imbecila. Trebuiau sa ramana pe ideea cu sex unic masculin in poveste si gata.

night_hawk

Daca importezi caracterul nu poti schimba sexul. Cel putin n-am vazut sa pot face asta. De fapt, in afara de aspectul fizic nu am putut schimba nimic.

Si am terminat si eu ME2. Nu, nu apare nicaieri Ashley. Doar Kaidan apare pe planeta atacata de Collectori si e ofticat pe tine ca esti cu cine esti. Si dupa aia poti vorbi despre el cu Illusive Man si Anderson.
Quote"Fate shapes us just as we shape it."

Ktav

Quote from: Daemian on January 27, 2010, 08:27:17 PM
Alta chestie care nu-mi place / n-o inteleg e chestia cu sexul (ca si gen). Adica in primul ai fost barbat (chiar daca nu ai importat) dar acum poti fi femeie? Ok, poti face reconstructie dar in halul asta? The Illusive Man zice ca vroia neaparat ca Shepard sa nu-si piarda nimic din personalitate, memorie, caracter etc. Pai cum se poate asa ceva daca devii femeie? Esti femeie dar cu personalitate de barbat? Absurd! Sincer... o idee foarte imbecila. Trebuiau sa ramana pe ideea cu sex unic masculin in poveste si gata.

pai si in ME1 puteai sa fi femeie... sau nu intelg eu ce vrei sa zici?

Redrake

Quote from: night_hawk on January 27, 2010, 11:34:44 PM
Si am terminat si eu ME2. Nu, nu apare nicaieri Ashley. Doar Kaidan apare pe planeta atacata de Collectori si e ofticat pe tine ca esti cu cine esti. Si dupa aia poti vorbi despre el cu Illusive Man si Anderson.
Asa ca o presupunere. Ai jucat cumva cu un caracter feminin? :D Logic vorbind, fara sa joc jocul, cred ca daca joci cu o femeie apare Kaidan, daca esti barbat, Ashley.

night_hawk

Quote from: Redrake on January 28, 2010, 10:28:24 AM
Quote from: night_hawk on January 27, 2010, 11:34:44 PM
Asa ca o presupunere. Ai jucat cumva cu un caracter feminin? :D Logic vorbind, fara sa joc jocul, cred ca daca joci cu o femeie apare Kaidan, daca esti barbat, Ashley.
Nu, cu personaj masculin. A aparut Kaidan pentru simplul fapt ca in ME1 a murit Ashley pe Virmire, nu Kaidan, cum e cazul la altii.

Bogy

adica ai preferat sa iti omori femeia ca sa salvezi un barbat?  :huh:  :thumb:
"bro's before hoe's man"  :D
Bogy the Great Druid

night_hawk

Nu mai tin minte de ce am facut ce am facut pe Virmire, dar stiu ca aveam nevoie mai mare de un biotic in trupa :))

Redrake

Un pretext pueril. Liara e in trupa si e biotic. Ai vrut poate sa vezi cum e sa il mai salvezi si pe Kaidan nu tot timpul pe Ashley. :)