Ce tip de RPG-uri preferati?

Started by Bogy, February 05, 2006, 03:30:34 PM

Previous topic - Next topic

Ce preferati la un RPG?

Alegerea clasei la inceputul jocului (Baldur's Gate)
10 (37%)
Imposibilitatea de alegere a clasei (Prince of Qin)
0 (0%)
Alegerea clasei in timpul jocului (Gothic)
13 (48.1%)
Inexistenta unei clase anume (Fallout)
4 (14.8%)

Total Members Voted: 27

Bogy

Am deschis acest POLL pentru ca era vremea sa il schimbam :p si 2 pentru a afla ce tip de RPG va place. Si mai dati sugestii de tipuri de RPG-uri precum cele de mai sus.  
Bogy the Great Druid

allah

Alegerea clasei in timpul jocului deorece e mult mai marfa si mai realist sa iti alegi "in timp real" destinul vietii tale virtuale.  :)  
Nerevar Moon-an-Star
----------Old name: Dan--------

Ktav

am ales ca si allah, alegerea clasei in timpul jocului, dar sunt de acord ca la inceput sa iti alegi un drum pe care vrei sa mergi dar care sa nu determine complet calea pe care o vei urma, cu alte cuvinte sa existe o alegere de clasa si mai incolo in joc unde poti sau nu sa iti alegi o noua cale, gen kotor :) dar in lipsa prefer sa aleg pe parcurs...
"I see a thousand graveyard planets and an eternity of hate and hunger."

RedDevil

Hm...e cam greu sa ma hotarasc...asadar:

Alegerea clasei de la inceput e faina pentru ca iti ofera posibilitatea sa te concentrezi exact pe ceea ce ai vrut tu sa fie personajul tau, e interesant de asemenea sa incepi de mai multe ori, pentru a termina jocul cu mai multe clase. Dezavantajul e ca devine oarecum monoton daca te saturi de clasa respectiva clasa sau daca devine prea greu.

Imposibilitatea alegerii unei clase...nu stiu, cred c-ar trebui sa joc si eu Prince of Quin :hmm:

Alegerea in timpul jocului e o alternativa interesanta, daor ca strica placerea generarii unui caracter, plus ca poate duce la un oacecare dezechilibru. Avantaje sunt insa posibilitatea unei noi orientari, precum si mentinearea interesului pentru level-up viu.

Inexistenta unei clase anume... posibilitate interesanta, doar ca e foarte mare riscul de a deveni un "jack of all trades" si sa ajungi sa termini jocul fara a mai prezenta nici un interes dupa aia(nu ma refer aici la Fallout, ci la Fable, joc ce are aparent 3 posibilitati, dar o clasa bine definita nu exista).

Cred ca fiecare posibilitate e faina daca e bine implementata, totul depinde de joc, deci le votez pe toate. :D  

KSR

Votez pentru alegerea clasei la inceputul jocului pentru ca e una din cele mai mari placeri ale mele sa customizez personajul (pana la absurd) la inceputul jocului.  :D Totusi, votez si pentru alegerea clasei in timpul jocului, e buna pentru reimprospatare.
Cat despre a nu putea alege clasa... huh? Se duce tot farmecul asa, desi mai merge daca se poate alege pe parcurs stilul de joc.
sigh - for they make you feel alive
try - it's just one step aside
fly - over seas of drunken wine
lie - cause you'll never draw a line

Bogy

Pai in Prince of Qin caracterul principal este Fu Su un print alungat care trebuie sa isi recapete tronul dinastiei Qin. E prin toate cartile de istorie povestea dinastiei Qin. In fine...clasa lui este Paladin de la inceput si pana la sfarsit, nu o poti schimba, dar iti poti customiza party-ul in schimb cu caractere de care ai nevoie: mage, witches, muscle man, assassin sau paladin. Poate mai e vreo clasa pe care o omit, dar in fine.
Bogy the Great Druid

night_hawk

Alegerea clasei de la inceput ;) nu intrebati de ce... asa simt eu
Quote"Fate shapes us just as we shape it."

Till

ca si KSR ador sa creez un caracter la inceputul jocului, este cand satu si 2 ore pana termin (  :idiot:  :stupid: ) astfel votez cu alegerea clasei la inceputul jocului. de asta mi-a placut foarte mult Arcanum unde sunt optiuni cu tonele  :cool:
The meaning of life is to give life meaning

doro69

imi place sa cioplesc caracterul in timpul jocului (gen fallout, gothic) am votat ultima optiune. prefer orice fel, dar ala mai mult :D
Enter World of Warcraf: "33205 items, 249297 NPCs, 4525 quests, 2729 recipes, 1420 class skills and 2312367 profiles
Updated for this push: 32976 items, 17183 NPCs, 3676 quests, 1384 recipes"

Daemian

Dupa cum bine stiti, BG2 e preferatul meu... din multe puncte de vedere, inclusiv cel al crearii personajului; asa ca...

P.S. : Si eu stau cel putin 45 de minute pana imi fac un caracter in acest fel  :D  
There is no such thing as innocence... only degrees of guilt

Horus

Am votat alegerea clasei in timpul jocului din mai multe motive :

1. Neavand posibilitatea de a alege o clasa presupune scaderea rejucabilitatii.. de ce sa mai joc inca odata daca o sa trec prin aceleasi skilluri/arme s.a.m.d
2.Alegerea clasei la inceput te determina  direct sau indirect in functie de joc sa urmezi un anumit drum si sa ai doar un sigur tip de alegeri nu lasa loc unei spontaneinitate; depinde de joc (intervine si multiclasul )
3.Alegerea clasei in joc pe baza experientei din joc(nu xp pt level) si in functie de ce descoperi , ce alegeri faci, ce scop ai in joc si nu numai , este cea  mai buna idee pentru un RPG

Bine inteles totul depinde si de mecanica jocului  :p

It dosen't think. It dosen't feel.
    It dosen't laugh or cry.
    All it does from dusk till dawn
    Is make the soliders die

amp3r

Alegerea clasei in timpul jocului.
Pt ca iti poti alege cum sa pacurgii firul jocului stiind ce te astaepta(nu te arunci la nimreala)  :p  
[size=9]Is me, Ionel 556[/size]

doro69

nu cumva pentru ca singurul RPG jucat de tine este Gothic? :D
Enter World of Warcraf: "33205 items, 249297 NPCs, 4525 quests, 2729 recipes, 1420 class skills and 2312367 profiles

puke.nermu

Alegerea clasei, cat si a rasei, absolut la inceputul jocului. Consider ca e normal sa joc cu un caracter care sa ma reprezinte cat mai bine, si pentru asta am nevoie de multe optiuni :)
I deny reality and substitute my own.

doro69

Este oarecum gresit "inexistenta unei clase anume (gen Fallout)"
Defapt in Fallout avem clase gen: sniper, gunner, thief, brewer (sau cum se numeste ala pe melee :D) Delimitarea acelor clase se face din statusuri + perk + skill, si d-asta consider cel mai valabil mod de a incepe un RPG, poate are cele mai multe optiuni in ce priveste cioplirea unui caracter. Automat placerea este alta cand vezi la lvl +12-15 cum incepi sa devi sniper sau altceva.. fata de lvl1:  "bang! critical damage tnx2 Elf+Archer"

himself

In timpul jocului.
Prefer ca la inceputul jocului sa fiu un fiste cine ca apoi sa ma inrolez la o ghilda si sa ma dezvolt astfel..

Revans Shadow

Pe parcursul jocului. Ii mai interesant, chiar daca si mie imi place sa imi creez personajul la inceput :D
"Sometimes love's better off [span style=\'color:magenta\']dead..."[/span]

gonzo

Alegerea clasei pe parcurs(in fine undeva pe la inceput) pt. ca am regretat de multe ori alegerile facute in jocurile incare am ales de la inceput (cel mai recent in nwn sotu :wallbash: ).

Daemian

Se pare ca cele mai interesante optiuni sunt cele gen BG si cele gen Gothic. In cazul asta, jocul pe care incercam sa-l facem va va multumi pe toti, pt ca va avea o combinatie intre cele 2: la inceput player-ul isi va alege doar aspectul fizic al personajului si rasa, apoi cand va incepe jocul isi va alege o clasa de baza (+skilluri de baza etc.), pt ca mai apoi (dupa un pic de jucat) sa aiba posibilitatea (in functie de ce clasa de baza a ales) sa isi aleaga o specializare (+skilluri noi etc.) :cool: Now how does that sound?  :)  
There is no such thing as innocence... only degrees of guilt

night_hawk

ahm.. like Lineage? :)

va iesi ceva superb oricum ;)
Quote"Fate shapes us just as we shape it."