• Welcome to RolePlay.ro Community. Please login or sign up.
August 15, 2022, 05:51:20 AM

Baldur's Gate 3

Started by night_hawk, January 07, 2006, 01:18:12 PM

Previous topic - Next topic

night_hawk

A fost acum ceva timp un zvon ca BG3 ar putea fi facut de Interplay. Idei de discutat:

  1. Merita Interplay?
  2. Alte firme capabile
  3. Cum s-ar continua story-ul ???
  4. Va fi un esec?
Quote"Fate shapes us just as we shape it."

allah

Eu inca sunt la BG2.  :D
Daca o sa apara vreodata 3-ul sper sa semene cu precedentele, producatorii sa nu se lase purtati de val si sa faca un hack'n'slash de 2 lei.
Nerevar Moon-an-Star
----------Old name: Dan--------

night_hawk

Si eu sper la fel. Desi nu cred ca ar merita facut de Interplay. Bethesda ar putea face jocul cum trebuie (damn licenses), ca doar au mai facut jocuri faine si cu un story original... cat de cat.

Desi ceea ce ma framanta e cum vor continua povestea, ca.. hmm.. in BG2 totul se termina.. cica.
Quote"Fate shapes us just as we shape it."

Daemian

Nu mai ascultati tot felul de zvonuri, ca nu e nimic oficial. Asa ca speculatiile chiar nu-si au rostul.
There is no such thing as innocence... only degrees of guilt

night_hawk

Atunci sa discutam despre un posibil BG3... oricat de indepartat ar fi...
Quote"Fate shapes us just as we shape it."

Wotan

io unu sper sa fie exact ca si ultima parte. nu vreau nimic nou  :D  
Hail !!

Redrake

QuoteA fost acum ceva timp un zvon ca BG3 ar putea fi facut de Interplay. Idei de discutat:

  1. Merita Interplay?
  2. Alte firme capabile
  3. Cum s-ar continua story-ul ???
  4. Va fi un esec?
Mai sa fie. Inca unul care viseaza mere padurete. De ce sa nu discutam despre Baldur's Gate 34, daca tot iti place sa visezi.
Nu crezi ca e capabila Interplay? :)) Dar jocurile nici macar nu au fost facute de Interplay. Interplay este cea care se ocupa de distributie (dar care inca detine drepturile de autor asupra titlului). Black Isle a fost cea care a realizat jocurile.
Alte firme capabile? Capabile de ce, ma rog? Infinity Engine a raposat de mult.
Sa vorbesti despre cum ti-ar place sa fie, este un complet nonsens. Am vazut discutii ca astea de ani de zile si nu duc la nici un rezultat.  

Daemian

Uite ca mie mi-a fost lene sa zic de ce nu vreau sa discut pe marginea subiectului BG3, dar Redrake a zis-o f bine. Asa ca... si eu ca el! :D  
There is no such thing as innocence... only degrees of guilt

night_hawk

January 08, 2006, 10:52:02 AM #8 Last Edit: January 08, 2006, 10:52:41 AM by night_hawk
deci... n-ati inteles: stiu foarte bine ca Black Isle a facut jocurile, dar Black Isle nu mai exista :p... Iar Interplay a luat toate drepturile de autor asupra seriei. Asadar, ei se vor ocupa de continuare, chiar daca nu vor face ei personal jocul

legat de discutii despre joc, este sa vedem de ce sunt in stare creierasele noastre de BG-isti :p

si unde am zis eu de Infinity Engine??? poate vor face unul mai bun..

si da! visez mere padurete...
Quote"Fate shapes us just as we shape it."

Bogy

Baldur's Gate 3 sper sa nu mai apara. Cred ca au intins povestea la maxim cu Throne of Bhaal si o posibila continuare ar strica totul. Asta zic eu. Oricum un joc in universul in care a fost si BG adica alt story dar aceleasi zone as dori mult mult mult. :D Totodata as dori o continuare si la Planescape Torment. Din cate stiu eu Interplay a facut nanii de mult, Obsidian vad eu sa faca ceva bun, dar ei au altele in agenda. Cine stie...?
Bogy the Great Druid

Red

Drepturile pt Planescape Torment le au cei de la Obsidian... care din cate am citit ar vrea sa fac o continuare...
La BG nu va fii niciodata continuare.
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Muad'Dib

Redrake

Interplay nu a luat drepturile de autor. Le-a detinut dintotdeauna. Si desi Interplay inca exista, este formata dintr-un singur om, presedintele Caen Herve. Poti sa visezi, dar eu ma indoiesc ca exista vreun investitor care sa dea cu bani intr-o firma muribunda. :D  

Red

Interviu cu lead designer Chris Avellone si altu Dan Spitzley la Planscape Torment...
Se zic si cateceva despre o posibila continuare...
click
click
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Muad'Dib

night_hawk

De acord ca Interplay e pe moarte, dar daca ar da faliment, licenta ar deveni gratis (cel putin asa a fost cu multe jocuri). Iar o continuare cum a spus Bogy ar fi super fun :D
Quote"Fate shapes us just as we shape it."

Jehrico

Interplay a detinut de mult drepturile asupra jocurilor petrecute in Forgotten Realms (vezi Icewind Dale, Planescape Torment)... doar ca nici de Interplay nu prea mai putem vorbi ci de Atari si implicit de Vivendi-Universal.
Fara asistenta si implicarea activa lui Black Isle, Bioware n-ar fi putut face Baldur's Gate 2... sau un joc de asemenea calibru. S-a vazut pe urma cu coborarea calitatii simtite in Neverwinter Nights sau KotOR... Jocuri bune intr-adevar, dar fara acel je ne sai quoi care sa te prinda fara sati dai seama, asa cum a facut-o seria Baldur's Gate. Cred ca nu mai exista firma in stare sa faca ceva ce sa se ridice la nivelul celui de-al doilea episod. Poate o firma nou infiintata si relativ independenta de interesele comerciale ale publisherului.
Story-ul nu prea poate fi continuat atata timp cat, cat in Throne of Bhaal ti-ai indeplinit soarta... sau mai bine zis ai dus la bun sfarsit ce ti-ai planuit, faurit. Eventual un alt personaj dar atunci mai bine nu s-ar agata ca disperatii de acest titlu legendar.
Esec? Cred ca da pentru RPG-istii hard-core fara dar si poate. Ei nu privesc cu ochi buni distrugerea unor legnde aproape sacre. Pentru juniorii care nu pot sa faca nici macar diferenta intre hack'n'slash si RPG va fi un motiv de lauda ca uite eu l-am dat jos primul. Deja il am. Daca apare...

Eu as pune totusi alte intrebari...
Nu credeti ca ar fi fost mai bine ca seria sa fi fost lasta in pace, cu o poveste inchegata si completa?
De ce nu exista idei noi? De ce publisherii isi disputa drepturile asupra unor titluri vechi in loc sa sprijine idei noi?
Chiar credeti ca in cazul lui Baldur's Gate 3 pe prim plan stau jucatorii, doleantele lor ori incercarea hapsana de a incasa si mai multi bani folosind un tilu cu renume?
 
Am trait vieti nenumarate. Am luptat în razboaie pierdute in negura vremurilor. Am calatorit in orice colt al prezentului, trecutului si viitorului. Am schimbat Istoria pe care voi o cunoasteti...

Daemian

Iata inca un om care gandeste practic si realist! Bravo Jehrico! Frumos debut pe forum. Tine-o tot asa! :good:  
There is no such thing as innocence... only degrees of guilt

Red

January 11, 2006, 03:45:09 PM #16 Last Edit: January 11, 2006, 03:45:29 PM by Red
QuoteDe ce nu exista idei noi? De ce publisherii isi disputa drepturile asupra unor titluri vechi in loc sa sprijine idei noi?
Chiar credeti ca in cazul lui Baldur's Gate 3 pe prim plan stau jucatorii, doleantele lor ori incercarea hapsana de a incasa si mai multi bani folosind un tilu cu renume?

Aici iti dau dreptate, nu sunt pe primul loc doleantele jocutorilor... S-a vazut la Kotor 2 unde Lucas Arts a lansat jocul neterminat si plin de bug-uri doar ca sa il lanseze la timp inainte de de ep3 din serie si totodata folosindu-se partii intai... S-a vazut cu Vampire The Masquarade:Bloodlines pe care Troika la lansat mult inainte de vreme, din nou din motive financiare ( desi nu prea poti sa-i condamni pentru ca erau pe moarte)... S-a vazut la o groaza de jocuri(Dragonshard, Demon Stone) care au in titlul Dungeons&Dragons desi nu prea au mare legatura cu el...
O firma
Quoterelativ independenta de interesele comerciale ale publisherului
este ceva imposibil pentru ca banul este lucrul care invarte lumea asta.

QuoteDe ce nu exista idei noi?
Sunt idei noi, dar cam toate is legate de grafica, gameplay, mai stiu ce A.I. sofisticat sau combo-uri la jucator... care nu zic ca nu sunt importante dar au dat la o parte cel mai important, si anume story-ul si atmosfera.
Dar nu se stie niciodata... vom trai si vom vedea, anul acesta apar cateva nume sonore: gothic3, nwn2, tes4 care spre nu vor dezamagii.
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Muad'Dib

Till

m-am tot "plimbat" prin site-ul rpgdot.com si am gasit asta:

"Atari has revealed BG3 is in development but no other details have been released at this point - not even the developer. "

:hmm:   :hmm:   :hmm:  deci tot se face BG3??? hmmm...  :hmm:   :hmm:   :hmm:  
The meaning of life is to give life meaning

night_hawk

Ma gandeam eu ca zvonurile au fost adevarate... ca doar erau pe GameSpy... Oricum, subiectul redeschis ...
Quote"Fate shapes us just as we shape it."

Redrake

January 21, 2006, 05:51:57 PM #19 Last Edit: January 21, 2006, 05:52:12 PM by Redrake
"Atari has revealed..." Si stiti cum a pornit toata asta? Niste fani au facut o petitie catre Atari ca sa inceapa lucrul la BG3. Iar cei de la Atari au spus ca e posibil. Atat. De aici si pana la a spune ca deja lucreaza e cale lunga.
:hmm: Incep sa ma enerveze zvonuri d-astea de 2 bani. A fost anuntat developer-ul? Nu, Atari se ocupa de distributie. Si-a vandut Interplay drepturile de autor asupra seriei BG? Nu, Herve le detine inca.